Amenajarea unui living mare

Articol publicat la data de 14/07/2017 11:58:02 - 2232 vizualizari

Dorim sa va prezentam cateva sfaturi pentru a va ocupa de o camera de zi mai mare! In timp ce camerele de zi mici au propriile provocari datorita spatiului limitat, zonele de locuit mai mari prezinta propriile lor probleme. Camerele mai mari decat cele medii pot fi excelente pentru divertisment, dar nu la fel de confortabile sau chiar functionale pentru a trai zilnic.

Delimitarea zonelor

Intr-o incapere mica, veti avea probabil loc doar pentru o zona de conversatie si fara spatiu suplimentar pentru mobilier. Camerele mari pot functiona mult mai mult decat o zona de sedere mare, dar este posibil sa fiti creativi cu modul in care puteti utiliza cea mai buna dimensiune sau forma a camerei pe care o aveti. Identificati mai multe zone functionale din camera, cum ar fi o zona de conversatie (sau doua sau trei!), O zona media, o zona pentru birou, o consola sau o masa de jocuri, o zona de luat masa sau o zona de lectura.

living delimitare

Impartiti spatiul vizual.

Puteti adauga grinzi de tavan, jumatati de pereti sau stalpi pentru a imparti o camera vizibil in moduri semi-permanente sau pentru flexibilitate puteti sa utilizati covoare, perdele, tapet si amplasarea mobilierului pentru a ajuta la crearea de spatii confortabile vizuale intr-o camera mai mare. Chiar si o canapea cu spatele in alt spatiu, o banca mare, un ecran atractiv, lampi mari, perdele sau plante pot ajuta la impartirea spatiilor.

living impartirea spatiului

Ancorati camera.

Camerele mari sau zonele de locuit mari se pot simtiti aglomerate daca puneti prea multe piese mici in incapere, fara a avea cateva piese de ancorare. O canapea sectionala, mare, o masa de cafea mare si chiar biblioteca sau un pian, vor ajuta la ancorarea unei incaperi, astfel incat piesele mai mici pot fi ascunse aici si acolo ca accente daca este necesar.

Inaltimea camerei.

Aveti tavane inalte care fac camera dvs. sa se simta in afara echilibrului? Optati pentru mobilier mai inalt ori de cate ori este posibil. Daca mobilierul este scurt, plafoanele se vor simti prea inalte, iar mobilierul tau va fi mic. Luati in considerare o biblioteca mai inalta, spatare mai inalte la scaune si canapele si accesorii mai inalte.

living inalt

Iluminare creativa.

Indiferent de marimea unei incaperi pe care o aveti, iluminarea poate influenta modul in care se simte camera. Din fericire, cu o camera mare, exista adesea mai multe ferestre, astfel incat in ​​timpul zilei iluminarea nu este la fel de preocupanta. Dar umbrele si colturile intunecate pot face pe toata lumea sa se simta nelinistita pe timp de noapte. Daca aveti doar o lumina de plafon central, probabil ca doriti sa adaugati mai multa lumina cu lampi. O camera poate parea ciudata daca aveti prea multe lampi, deci, aici sunt cateva sfaturi pentru a lumina o camera mare.

Poate alegeti doua sau trei lampi de dimensiuni mai mari cu nuante similare si apoi amestecati cu lampi subtiri si cu pereti mai subtiri, mai putin obositoare, pentru a aduce iluminarea in jurul camerei. Amplasarea lampilor din sticla poate, de asemenea, sa impiedice supraincarcarea. Puteti avea o priza pusa in podea langa perimetrul unei zone de conversatie pentru un cablu de lampa, daca nu puteti sa o conectati la priza de perete.

living lumina

Utilizati culoarea.

Culoarea si tapeul pot fi folosite pentru a distruge suprafetele mari ale zidurilor intr-o camera mare sau pentru a reduce dimensiunea unui perete inalt pana la o inaltime mai confortabila. Daca aveti un plafon ridicat, poate doriti sa incercati un simplu truc pentru a va bucura de camera. Daca pictati tavanul intr-o nuanta sau doua sau chiar mai multe nuante mai intunecate decat peretii dumneavoastra, plafonul nu va parea la fel de inalt si camera dumneavoastra ar putea sa se simta mai cozy si confortabila.

culori living